söndag 3 juni 2012

Marängsmörkräm

är en lyxigare variant av smörkräm som är jättebra att spackla och spritsa med. Den här smörkrämen kallas också Swiss Meringue Buttercream och det finns massor av olika recept på den. Det är lite mer arbete med den än med vanlig smörkräm men det är det helt klart värt! För att spackla 3 normalstora (ca 24 cm i diameter) tårtor behövs:


4 äggvitor
3 dl strösocker
Saft av 1 citron
350 - 400 g mjukt smör

4 3 350
Blanda äggvitor, strösocker och citronsaft i en rostfri bunke. Vispa marängen kraftigt över kokande vattenbad tills den uppnår cirka 65 grader. Marängen ska tjockna och sockerkristallerna ska ha smält. Tag av marängen från värmen och vispa med hög hastighet tills den svalnat. Detta skede tar åtminstone 10 minuter så jag rekommenderar att man använder hushållsassistent om man har en. Tillsätt smöret i omgångar under långsam omrörning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar